Здравословен начин на живот = балансирано хранене и добра физическа активност

Здравословен начин на живот – наистина доста е изписано по темата, но със сигурност можем да кажем, че това е съвкупност от 2 компонента: балансирано хранене и добра физическа активност. Това са основите на здравословния начин на живот. Без тези фактори няма да сме 100% здрави. Разбира се, налице е и въздействието на околната среда, както и зависимостта от условията на живот. Но винаги има изход.

Нужно е всеки човек да може да отключи своя физически и духовен потенциал. Хората трябва да са проактивни, да избират качествена храна, да се забавляват, да се грижат за своето здраве и да проучват възможностите за по-активен начин на живот.

Има различни хранителни режими, които са изготвени от професионалисти в областта на диетиката, така че, никога не е късно човек да смени вредните преработени храни с трансмазнини и консерванти с качествена храна, която е сертифицирана и с доказан био произход.

За съжаление, много хора днес се втурват към всякакви чудодейни диети, с които се твърди, че се отслабва.

Голяма грешка!

Едно нормално, балансирано хранене наистина дава качествен резултат, когато е в съчетание с подходяща ефективна физическа активност.

Трябва да се внимава да не се стига до преумора и физическа свръхнатоварване, просто е нужна  здравословна философия на физическата дейност. Все по-често се споделя холистичната концепция за здравето и взаимовръзката между ума, тялото и духа.

Културата на храненето е задължителна в наше време!

Тя обяснява дневните препоръчителни изисквания за прием на храна за хора от различни възрасти, проследява нужните макро- и микро хранителни вещества за добро здраве. И включва указания за как да се четат етикети за храните…

Културата на храненето дефинира и изследва емоционалното хранене, както и причините за преяждането.

Здравословният начин на живот не  е фикция, това е реалност – просто се погледнете в огледалото. Образът на тялото и личното самочувствието дават истинска преценка за собственото състояние.

Да, наистина ние сме това, което ядем,  защото всеки човек избира храната за себе си. И тук могат да се направят грешки, а те рефлектират върху здравето.  Всеки от нас има два избора в живота – да се стреми към най-доброто или да се движи по нанадолнище. .

Странно е, когато хората казват: „Обичам себе си“, но в същото време продължават да унищожават телата си с вредни навици и некачествена храна. Който обича себе си, прави всичко, за да има здраво и красиво тяло.

А това изисква само едно – да обичате себе си не на думи, а с конкретни действия!

 

 

Вашият коментар

*